top of page

KORLÁT megnyitó

Updated: Jul 26, 2021

Az OPLA projekt nyílt pályázati felhívására készítettem nemrégiben plakát terveket, melyek közül egy, 23 másik alkotó munkájával együtt kiállításra kerül a Szimpla Kert koncerttermében.

A leírást a szervezők oldaláról idézem:


Az OPLA projekt következő kiállítása a Korlát címet viseli.

_____________________________

→ Időpont: 2021. június 29. 19:00

→ Helyszín: Szimpla Kert, Koncertterem

→ A kiállítást megnyitja: Hitka Viki képzőművész _____________________________

Néhány évvel ezelőtt el sem tudtuk képzelni milyen érzés az, ha mindennapi tevékenységeink elvégzését, a munkába vagy iskolába járást, a társadalmi, kulturális életünk gyakorlását, sportolást, színház, mozi látogatást, de még egy hétköznapi közös kávézást is különböző törvényi, biztonsági korlátozások szabályozzák, nehezítik vagy tiltják. Mindennapi szokásainkat, életvitelünket eddig ismeretlen korlátokhoz, szabályokhoz kell igazítanunk. És voltak/vannak a belső korlátaink; a különbözőség, a másság elfogadásának, megértésének korlátai. Személyes erkölcsi, morális korlátaink, melyek alapján próbálunk élni. Vajon mik ezek az ismert vagy ismeretlen korlátok a fejünkben, szívünkben, amik saját elménk rabságában vagy biztonságában tartanak minket. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressünk választ mi „rajzolók” a téma tág értelmezésével, a plakát vizuális nyelvének és kifejező erejének segítségével. _____________________________

A beérkezett plakátokból egy 5 tagú zsűri segítségével 24 plakátot választunk ki, melyek a Szimplában kerülnek kiállításra.

A zsűri tagjai: → Anna Gizella grafikusművész (MPT) → Eszteró Anett grafikusművész (OPLA) → Lőrinczi Krisztina tervezőgrafikus, aktivista, Heti Betevő → Pinczehelyi Sándor grafikus, képzőművész, Kiváló Művész, Érdemes Művész, Munkácsy-díjas művész, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja (MPT) → Tóth Andrej képzőművész, Aranyrajzszög-díjas grafikusművész (MPT) _____________________________

A rendezvény a 26. Budapest Pride Fesztivál programsorozatának része. A többi programért kattints az alábbi linkre: https://budapestpride.hu/fesztival/program.


A kiállításra a következő alkotók munkái kerültek beválogatásra:

Husztik-Németh Zsuzsanna

Icsa Vivien

Karl Kaisel

Kovács Veronika

Lakatos József

Márián Gábor

Nádasi Karolina

Németh Krisztina

Nghĩa Nguyễn

Ottó-Balázs Karina

Prelozsnik Dóra

Přemysl Černý

Simor Péter

Szabó Izabella

Szegfű Liliána

Szép Katalin

Tálas Wanda

Toroczkay Balázs

Tóth Péter

Turóczi Panka

Valentini Nikolett

Várnay Zsuzsanna

Vitányi Regina

Wirth Georgina


Promóplakát: Sz. Eszteró Anett



3 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page